VIDEO // Ilan Șor oferă 17 miliarde de lei pentru modernizarea satelor din Moldova

Liderul Partidului „ȘOR” și inițiatorul Blocului Ș.O.R., Ilan Șor, a anunțat astăzi un amplu program investițional de 17 miliarde de lei pentru renașterea satelor din Republica Moldova. El a precizat că programul prevede bugete de 20 de milioane de lei pentru fiecare primărie, pentru o perioadă de trei ani.

„Acum patru luni, am anunțat că vreau să fiu prim-ministru și să aduc în țară investiții de 10 miliarde de dolari. Din această sumă, cinci miliarde sunt credite cu o dobândă de doar unu la sută anual, iar alte cinci miliarde sunt fonduri nerambursabile. Cu acești bani urma să soluționăm problemele sociale și să modernizăm infrastructura. Chiar dacă încă nu sunt prim-ministru, deja am început programul de investiții. Pentru nimeni nu este un secret în ce stare jalnică se află infrastructura Moldovei. Majoritatea drumurilor se află într-o stare foarte rea – pe ele nu pot circula nici ambulanțele, nici mașinile cu alimente și medicamente”, a explicat Ilan Șor.

El a menționat condițiile în care fiecare localitate poate beneficia de sprijin financiar, pentru modernizarea infrastructurii. „Prin Fundația „Visul meu”, pe care am creat-o, anunț astăzi despre lansarea programului de renovare „Satul moldovenesc”, ce prevede o investiție de 17 miliarde de lei. Alocăm 20 de milioane de lei pentru fiecare primărie, pentru următorii trei ani. Deja în acest an, fiecare sat va primi cinci milioane de lei pentru reconstrucția drumurilor. Tot ce trebuie să faceți este să expediați o cerere din partea primarului vostru și personalul fundației vă va contacta. Scopul meu este ca în septembrie să primiți deja prima tranșă. Împreună, vom construi Moldova noastră!”, a subliniat Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share