Alte știri

VIDEO // Imaginele care fac înconjurul lumii. Tăcerea de 21 secunde a premierului canadian, întrebat despre Trump și protestele din SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a ezitat să dea un răspuns direct unui jurnalist care l-a întrebat cum comentează ultimele acțiuni și declarații ale președintelui Donald Trump referitor la protestele din SUA, transmite BBC, citată de digi24.ro.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Jurnalist: „Ați fost reticent în a comenta cuvintele și acțiunile președintelui american, dar Donald Trump acum cere intervenția armatei împotriva protestatarilor. Am văzut ieri protestatari atacați cu gaze lacrimogene, pentru a face loc unei oportunități de a fotografia președintele. Aș vrea să vă întreb ce credeți despre acest lucru, și dacă nu vreți să comentați, ce mesaj credeți că astfel trimiteți”.

Premierul Canadei a făcut o pauză de 21 de secunde, după care a avut următorul răspuns:

„Toți privim cu oroare și consternare ce se întâmplă în Statele Unite. Este o vreme în care trebuie să unim oamenii dar și în care să ascultăm. Este o vreme să învățăm ceea ce este nedreptatea, în ciuda progresului de-a lungul anilor și deceniilor. Însă este și o perioadă în care noi, canadienii, să recunoaștem că și noi avem provocările noastre. Canadienii de culoare și victimele rasismului se confruntă cu discriminarea ca o realitate a vieții de zi cu zi. Există discriminare sistemică în Canada, ceea ce înseamnă că sistemele noastre tratează canadienii de culoare, pe cei care sunt supuși rasismului, în mod diferit față de ceilalți. Este ceva ce mulți dintre noi nu vedem, dar este ceva trăit de canadienii supuși rasismului”, a declarat Justin Trudeau.

Președintele american Donald Trump s-a deplasat, luni, pe jos, de la Casa Albă. pentru a face o fotografie împreună cu colaboratorii săi la biserica „St. John”.

Înainte să ajungă acolo însă, poliția i-a îndepărtat pe protestatarii pașnici din zonă folosind gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc și grenade iritante.

Donald Trump a făcut, luni după-amiază, prima sa declarație despre moartea lui George Floyd, la o săptămână de când s-a întâmplat incidentul. Liderul american a anunțat atunci că va mobiliza armata pentru a restabili ordinea, dacă guvernatorii statelor americane nu dau dovadă de suficientă fermitate pentru a prelua controlul.

Citește și: VIDEO // OMS dezminte 8 mituri legate de noul coronavirus: Nici muștele și nici antenele 5G nu răspândesc virusul

loading...

Comments are closed.