Alte știri

VIDEO // Imagini și detalii șocante despre luarea de ostatici de la Mereni. Cum au fost salvați cei trei minori

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, în jurul orei 06:00, poliția din Anenii Noi a fost alertată de o femeie, locuitoare a satului Mereni, care a comunicat că ruda sa, un bărbat de 24 de ani, fiind în stare de ebrietate, s-a întors la domiciliu, manifestând un comportament agresiv față de membrii familiei.

Un individ și-a amenințat fosta soție cu moartea copiilor minori daca nu se întoarce la el

În timpul nopții, bărbatul și-a sunat soția, amenințând-o că o va omorâ, dacă aceasta va da declarații împotriva lui, într-o cauză penală în care este vizat.

Speriată femeia a plecat de acasă, lăsând copiii în grija unei rude.

Dimineață, bărbatul a venit acasă, în stare de ebrietate avansată, aplicându-i câteva lovituri de cuțit femeii, care se afla cu copiii, a luat ostatici cei trei minori de 7, 4 și 1 an.

Femeia a reușit să fugă și să anunțe polițiștii. Imediat la fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție, angajații Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, cei de la Inspectoratul Național de Investigații, mascații de la BPDS ”Fulger”, specialistul psiholog și procurorii.

După lungi tratative cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și cu șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, acesta continua să țină cuțitul în regiunea gâtului copilului, de 4 anișori, luat ostatic, amenințând că îl omoară.

La un moment dat, șeful poliției observând că viața acestui copil este într-un pericol iminent a decis să intervină personal în forță, reușind să-l salveze.

Exact în acel moment, datorită intervenției profesioniste a angajaților BPDS „Fulger” și cei de la INI, bărbatul a fost pus la pământ.

În timpul operațiunii de salvare, un angajat al poliției a fost rănit, având nevoie de îngrijiri medicale.

Menționăm că, bărbatul este tatăl biologic al copilului de un anișor, ceilalți doi copii fiind ai femeii din altă căsătorie. Acesta este fost militar în cadrul forțelor armate și are o pregătire fizică foarte bună.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, în baza art.280 „Luarea de ostatici”, alin. (2), lit. b) și c) din Codul Penal al Republicii Moldova. Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore.

loading...

Comments are closed.