VIDEO // În Chișinău au fost surprinse mai multe pliante distribuite cu Lilian Carp, candidatul PAS la fotoliul de primar al capitalei

Pliante cu Lilian Carp, candidatul pe care PAS l-a înaintat la alegerile primarului municipiului Chișinău, sunt distribuite prin Capitală. Se întâmplă deși Codul Electoral prevede că agitația poate începe după înregistrarea concurentului, scrie Realitatea.md

O secvență video cu pliante pe care este reprezentat Lilian Carp, plasate la ușile mai multor apartamente, au apărut pe canalul de Telegram a lui Dumitru Ciorici.

Articolul 52 din Codul Electoral prevede că „Agitaţia electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral”.

Contactat de redacția Realitatea, Carp a precizat că discutarea problemelor cetățenilor reprezintă o rutină pentru echipa PAS: Conform lui, asemenea acțiuni au loc și în afara campaniilor electorale. Din spusele sale, acțiunile nu se referă la electorală.

„Informarea cetățenilor, discuțiile și comunicarea despre problemele locuitorilor din Municipiul Chișinău este o rutină, pe care echipa PAS o face fără a aștepta campaniile electorale. Acest proces democratic, care nu include solicitarea votului sau alte intenții ce încalcă codul electoral, este o normalitate într-un stat democratic. Problemele cetățenilor trebuie să se regăsească pe agenda publică și să fie soluționate”, a comunicat Carp.

Total
0
Shares
Total
0
Share