Social

(video) În sectorul Râșcani al Capitalei a apărut prima trecere de pietoni fosforescentă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pietonii din sectorul Râșcani al Capitalei pot traversa strada sigur datorită unei treceri de pietoni fosforescente, care se găsește pe bulevardul Moscovei. Marcajul rutier a fost aplicat la inițiativa pretorului sectorului Râșcani, scrie ZUGO. Funcționarul s-a interesat de acest gen de servicii prestate de o companie română, care ulterior s-a oferit să asigure gratuit amenajarea trecerii de pietoni fosferescente.

Bicarbonatul, materialul de ultimă generaţie, folosit la desenarea benzilor, are o garanţie de minim doi ani, faţă de vopseaua obişnuită, care are un termen de valabilitate de doar şase luni. La fel, timpul pentru uscarea benzilor este unul destul de redus – 20 de minute.

Costul unui asemenea proiect este de 1 500 de euro, iar muncitorii au nevoie de mai puțin de 2 ore pentru a aplica marcajul. Pretorul sectorului Râşcani, Nicolae Balaur, îşi propune ca şi alte străzi din aria pe care o administrează să aibă marcaje fosforescente.

Amintim că, la inițiativa pretorului, au fost instalate și baterii solare pe perimetrul sensului giratoriu de pe bulevardul Moscova – strada Kiev, care permite o vizibilitate mai bună în trafic pe timp de noapte.

loading...

Comments are closed.