VIDEO: Încă un candidat, NEMULŢUMIT de organizarea concursului pentru ocuparea funcției de Procuror General

procuratura moldovei, procuratura generala, legea procuraturii, adoptarea legilor fara discutii, incalcarea prlament

Încă un candidat nemulțumit de organizarea concursului pentru ocuparea funcției de procuror general. Octavian Bodareu, care este procuror în municipiul Bălți, a declarat pentru postul nostru de televiziune că deși a depus dosarul potrivit Regulamentului de participare, Ministerul Justiției a considerat că acesta nu a fost complet. Mai exact, a lipsit declarația pe propria răspundere. Din această cauză, nu a fost admis la concurs, informează Publika.MD

Octavian Bodareu a menționat că intenționa să depună declarația pe propria răspundere odată cu depunerea actelor în original în ziua când va fi intervievat. Acesta consideră că Ministerul Justiției încearcă să limiteze participarea procurorilor în concurs.

“Am anumite dubii rezonabile că ar favoriza anumiți candidați din afara instituției procuraturii. Consider că acest concurs trebuie să fie unul transparent, unul echidistant, unul democratic, deoarece este un pas important pentru reforma justiției din Republica Moldova și urmează ca toată societatea să cunoască despre toate ilegalitățile și toate abuzurile care se comit”, a menţionat Octavian Bodareu, procuror.

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, nu a comentat deocamdată acuzațiile lui Octavian Bodareu.

Ieri, un alt procuror s-a arărat nemulţumit că nu a fost admis la concurs. Este vorba de Artur Lupașco. El a scris pe rețelele de socializare că nu a putut participa pentru că dosarul său, la fel, nu conținea declarația pe propria răspundere.

Potrivit lui, a încercat timp de două zile, adică sâmbătă și duminică, să semneze actul, dar ușa Ministerului Justiției a fost închisă, deși a fost anunțul că instituția va lucra în weekend.

Olesea Stamate ne-a spus că regretă faptul că Artur Lupașco nu a reușit să depună dosarul, mai ales că cinci candidați și-au prezentat dosarele complete anume în zilele de sâmbătă și duminică. Ministrul Justiției a mai menționat că dosarele conțineau și declarațiile pe propria răspundere care erau tipărite, semnate și scanate sau semnate electronic.

Total
0
Shares
Total
0
Share