Externe

(video) Incendiu catastrofal în Rusia! Oamenii sunt filmați cum sar de pe geam, alții au murit în flăcări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 48 de oameni au murit duminică, în Rusia, după ce un centru comercial din oraşul siberian Kemerovo a fost cuprins de flăcări. Numărul victimelor înregistrate a crescut brusc în momentul când salvatorii au reușit să ajungă în una din cele 3 săli de cinema a mall-ului, transmite point.md cu referire la presa rusă.

Asta deși până seara se cunoștea despre 5 persoane, dintre care un copil, 3 femei și un bărbat. Bilanțul victimelor ar putea crește. Mai mult, în centrul comercial rămân blocate 30 de persoane, iar salvatorii le dau puține șanse de supraviețuire. Serviciile de urgență încearcă să îi scoată  pe cei blocaţi în clădire. Câteva persoane au fost filmate când s-au aruncat de la fereastră din cauza flăcărilor şi a fumului gros care ieşea din clădire.

Salvatorii au reuşit să salveze 120 de persoane, conform Ministerului regional pentru situaţii de urgenţă. Victimele se aflau în spaţiul de joacă destinat copiilor din mall, potrivit purtătoarului de cuvânt al Comitetului de Investigații, Svetlana Petrenko. “Aproximativ 26 de persoane au solicitat ajutor medical sau au fost transportate la spital”, a adăugat ea.

Între timp, numărul de răniți a crescut. 32 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor, 30 fiind spitalizate. Două persoane se afla în stare gravă. Pe imaginile care circulă pe reţele de socializare se observă cum din clădire se ridică un nor de fum. O persoană disperată a sărit de la etajul patru.

loading...

Comments are closed.