Politic

VIDEO // Inga Grigoriu: Președinția Maiei Sandu nu trimite informațiile despre Laundromat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președinția Maiei Sandu nu trimite informațiile necesare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova. Declarația fost făcută de Inga Grigoriu, președintele Comisiei de anchetă privind examinarea dosarului Laundromat, notează Telegraph.md

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Laundromat, Inga Grigoriu a subliniat că mai demult a trimis Președinției un demers prin care a solicitat informații de la CSS despre examinarea subiectului privind spălarea banilor prin băncile din țara noastră, dar până astăzi nu a primit niciun răspuns.

”Mai așteptăm un răspuns. Cam cu întârziere vine de la Președinție, anume de la Consiliul Suprem de Securitate. Am vrea totuși să obținem cât mai repede acel răspuns la demersurile noastre. Noi am trimis odată cu demersul adresat către SIS. SIS deja de două ori ne-a trimis răspunsuri, de la Președinție, încă… Probabil este prea mult de lucru acolo și nu se reușește”, a declarat Grigoriu în timpul ședinței.

Contactată de redacția Telegraph.md, Ana Revenco, consilierul Maiei Sandu în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate, a răspuns că nu știe soarta răspunsului.

”Este în proces. Este pe drum. Răspunsul va fi expediat în termenii stabiliți de legislație”, a declarat Revenco.

Menționăm că în cadrul ședinței de astăzi au fost examinate și legăturile politice în dosarul Laundromat, iar fostul deputat Valeriu Saharneanu a menționat că multe lucruri se făceau în interesele lui Vlad Filat, președintele partidului din care a făcut parte și Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.