Politic

VIDEO // Întâlnirea Maiei Sandu cu Emmanuel Macron. Ce mesaj a transmis președintele moldovean omologului său

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul vizitei sale oficiale la Paris, a avut o întrevedere cu șeful statului francez, Emmanuel Macron, transmite Telegraph.md 

Emmanuel Macron a primit-o pe Maia Sandu la Palatul Elysée, menționând că  Franța și Uniunea Europeană o vor ajuta pe Sandu în eforturile sale de a combate corupția și dânsul este foarte bucuros de vizita lui Sandu, pentru de 24 de ani Parisul nu a fost vizitat de vreun șef de stat moldovean.

Vizita Dvs. nu este pentru noi una întâmplătoare și corespunde schimbării produse în Moldova”, a spus Macron.

Sandu la rândul său a declarat că a primit „un mandat puternic din partea cetățenilor” să construiască un stat de drept, că Republica Moldova vede în apropierea de Uniunea Europeană „calea cea mai scurtă către democrație și prosperitate” și că a simțit mereu în anii de independență „solidaritatea” Franței. Mesajul integral al președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu îl puteți vedea aici.

Deocamdată, nu au fost menționate ce tratate vor fi semnate, ce acte vor fi adoptate sau alte careva beneficii concrete pentru relațiile dintre aceste două țări, în urma vizitei Maiei Sandu în Franța.

Citește și: Președinția deocamdată NU cunoaște suma cheltuită pentru vizita Maiei Sandu în Franța

 

loading...

Comments are closed.