(Video) Interviu dat de Pavel Filip la plecarea din guvern: Aflați care sunt cele 3 decizii care-l fac mândru de mandatul de premier!

Interviu dat de Pavel Filip la plecarea din guvern, Aflați care sunt cele 3 decizii care-l fac mândru de mandatul de premier, pdm plahotniuc, partidul democrat din moldova, fapte nu vorbe, candu parlament 

Pe final de mandat, premierul Pavel Filip, a acordat un interviu pentru PRIME, în care făcut un bilanț de activității Gvernului Republicii Moldova în ultimii trei ani. Fiind întrebat care sunt cele 3 decizii care-l fac mândru de mandatul de premier, Filip a răspuns că sunt mai multe realizări de care este mândru și a enumerat câteva dintre ele.

“Cred că sunt mai mult decât trei reușite de care sunt mândru, dar în primul rând aș scoate în evidență faptul că, pentru prima dată după independență, Republica Moldova îşi poate controla integral frontiera de stat. Vorbesc de segmentul central, acolo unde este zona transnistreană şi acest lucru se datorează capacităților colegilor de negocierie. În primul rând, cu Ucraina, dar nu numai. Eu cred că noi am reușit să relansăm discuții productive cu aşa-numitele autorități de la Tiraspol. O altă reușită de care sunt mândru este că nu doar am cerut de la tribuna ONU retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, dar am readus acest subiect pentru discuții pe dimensiune internațională şi anul acesta, la ONU”, a spus Pavel Filip.

“Acest subiect se va discuta destul de intens şi sunt foarte multe evenimente. Dacă ar fi să alegem un al treilea subiect, cred că este faptul că am reușit să pornim construcția gazoductului Iași – Chișinău, ceea ce va asigura Republicii Moldova, poate nu independența energetică, dar securitatea energetică cu siguranță. Şi lucrurile au fost pornite, urmează să fie finalizat acest gazoduct într-un an de zile. La capitolul nereușite, cum să vă spun, un prim-ministru, întotdeauna, cu părere de rău, trebuie să aleagă nu între ceva bun şi ceva rău, atunci când ia o decizie sau alta, dar trebuie să aleagă între ceva rău şi ceva foarte rău. Eu vreau să cred că nu am ales niciodată decizii mai rele, dar le-am ales pe cele mai puţin rele sau cele care au afectat mai puțin activitatea Guvernului sau nemijlocit impactul asupra cetățenilor nu a fost resimțit drept unul negativ”, a mai spus premierul RM.

Urmăriți interviul integral mai jos:

Total
0
Shares
Total
0
Share