VIDEO // Inundații pe malul stâng al Nistrului: Plajele sunt acoperite de ape și nivelul acesteia ar putea crește cu încă 1,5 metri

Nivelului Nistrului a crescut, iar mai multe zone din apropierea râului, pe malul stâng, sunt inundate, informează presa regională. Apa a acoperit plaje, dar și zone utilizate de localnici pentru plimbări.

Nisipul de pe plajele din Bender și Tiraspol a fost acoperit de apă. De asemenea, și ”Traseul sănătății” din Bender a fost inundat de apa ieșită din maluri.

Salvatorii sunt în alertă și monitorizează nivelul apei în Nistru. Conform prognozelor, până pe 25 aprilie aceasta ar putea crește cu încă 1,5 metri, conform așa-numitului minister de interne de la Tiraspol.

Cu referire la malul drept al Nistrului, ofițerul de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a comunicat redacției Realitatea.md că nivelul apei în râu se monitorizează permanent, iar deocamdată nu există riscuri de inundații.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, nivelul apei în Nistrul va crești cu până la 2,5 metri pe tronsonul Dubăsari – Răscăieți, până pe 25 aprilie. Apa ar putea ieși în luncă în unele zone, notează specialiștii.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share