(video) La Glodeni, fotbalul are o casă nouă! Federația Moldovenească de fotbal a inaugurat stadionul central

stadion glodeni, raionul glodeni, leonid oleinicenco, federatia de fotbal
 

Leonid Oleinicenco, Președintele FMF, a participat la ceremonia de inaugurare a stadionului central din orașul Glodeni. Complexul sportiv este unul din primele dintr-un proiect de dezvoltare a infrastructurii sportive regionale din țara noastră susținut de federație.

“Acesta este unul dintre proiectele care vor contribui la dezvoltarea sustenabilă a fotbalului moldovenesc, asigurând accesul unui număr important de fotbaliști tineri și profesioniști la o infrastructură sportivă modernă. Fotbalul este un sport al tuturor, de aceea, sunt sigur, existența unui centru sportiv de asemenea anvergură va aduce satisfacție nu doar jucătorilor, ci și suporterilor pe care îi așteptăm să-și susțină echipele din localitate. Chiar dacă fotbalul este un sport extrem de democratic și poate fi practicat în orice condiții, noi considerăm că modernizarea infrastructurii din regiuni va asigura și performanța fotbalistică a țării, și promovarea fotbalului ca element de coeziune a societății” a declarat Leonid Oleinicenco.

Reconstrucția noii arene a fost posibilă datorită acordului de parteneriat și fraternitate cu Județul Bistrița-Năsăud, România, care a finanțat cu 280.000 de euro lucrările de reparație capitală a stadionului central.

Edificiul sportiv are o capacitate de 1450 locuri și va găzdui meciurile de acasă ale echipei de seniori Grănicerul Glodeni, care evoluează în Divizia A, precum și jocurile cu participarea sutelor de copii și juniori din cadrul clubului. De asemenea, fotbaliștii din această localitate se vor bucura de facilități moderne pentru perfecționarea măiestriei sportive.

La ceremonia festivă au participat reprezentanți ai autorităților publice locale din Glodeni și Bistrița-Năsăud.

“Cu eforturi comune am reușit să realizăm acest proiect. Acum, suntem încrezători că putem atrage în tribunele stadionului cât mai  mulți suporteri, de la mic la mare” a declarat Nicolai Reaboi, Președintele FC Grănicerul.

După ceremonia festivă, a avut loc un meci amical internațional dintre Grănicerul Glodeni și Gloria Bistrița, încheiat cu victoria oaspeților, scor 4-1.

Total
0
Shares
Total
0
Share