Alte știri

VIDEO // Lider socialist, despre decretul Maiei Sandu de revocare a unui judecător: ”Nu nu poți construi un stat de drept, când singur încalci statul de drept”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PSRM, Igor Dodon a comentat recenta revocare din funcție a judecătorului Vladislav Clima, de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite Telegraph.md

Astfel, liderul socialist spune că nu-l cunoaște pe judecătorul Clima, dar cunoaște faptul că inclusiv, specialiștii care o susțin pe Maia Sandu, spun că decizia șefei statului este ilegală.

În acest context, Dodon se întreabă: cum poți construi un stat de drept, dacă singur nu respecți statul de drept?

”Eu pe Clima nu știu dacă l-am văzut vreodată în viață, nu vreau să-i fac aprecieri de profesionist sau nu, dar anularea unui decret emis anterior, în opinia tuturor specialiștilor, inclusiv cei de dreapta care o susțin pe Maia Sandu, marea majoritate spun că o astfel de decizie este ilegală. Eu vreau să spun doar un lucru la acest capitol: nu poți construi un stat de drept, nu poți promite că ai să faci reforme în justiție, când singur încalci statul de drept. Nu poți merge în rai, făcând treburi pentru care trebuie să te duci în iad. Iată așa se poate de comentat lucrurile astea. Vrei să  faci reforma justiției, demonstrează că tu personal, dintâi, respecți Constituția și statul de drept”, a declara Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale săptămânale.

Citește și: VIDEO // Dodon: Blocul va lupta pentru a obține o majoritate parlamentară și a forma un Guvern de sine stătător

loading...

Comments are closed.