Politic

(video) Liderul Antimafie, Sergiu Mocanu: Această opoziție pe dreapta sunt trei cioburi din partidul lui Filat, din PLDM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sergiu Mocanu, liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie (PMPA), a fost ieri invitatul emisiunii „Adevărul Live Moldova”, unde a vorbit despre eşecul partidelor unioniste şi proeuropene de a desemna un candidat comun pentru alegerile din Chişinău, care vor avea loc pe 20 mai.

Mocanu, care se declară un promotor convins al valorilor euro-atlantice în societatea moldovenească, folosește o retorică ofensivă împotriva clanurilor oligarhice preocupate cu controlul puterii de stat în Republica Moldova. În acest sens, el condamnă impotența opoziției pro-europene de a lupta cu regimul lui Plahotniuc.

„Dacă ne uităm atent, formațiunile care la ora actuală sunt în Partidului Popular European (PPE) și care constituie un fel de opizție pe dreapta, de fapt sunt trei cioburi din partidului lui Vlad Filat – din Partidul Liberal Democrat din Moldova. O parte din PLDM au mers către Maia Sandu, o parte au mers către Platforma DA, și o parte au rămas la Viorel Ciubotaru, la Partidul Liberal Democrat propriu-zis. Deci ei acum și s-au adunat în vederea alegerilor locale împreună. Și n-a mai mers nimeni cu partidul lui Filat spart în trei cioburi”, a declarat Mocanu.

Liderul Antimafie a explicat de ce este atât de dur cu opoziția care este anti-Plahotniuc. Mocanu spune că datorită / din cauza Platformei DA și a Jurnal TV, Igor Dodon a ajuns Președinte ales direct de popor.

„În 2015, când lumea a ieșit în stradă, ei erau fețe noi (n.r. Năstase, Slusari, Pavlovschi, și alții). Facem abstracție de Maia Sandu, care pe atunci era în tabăra puterii, dar mulți din oamenii care au ieșit în față atunci erau politicieni noi. Adică multă lume era din tabăra celor de la putere, lumea n-a avut nevoie de partide politice atunci, n-a existat un vrăjitor care să scoată oamenii în stradă. Deci această opoziție politică care a apărut în stradă mai de grabă a furat de la oameni protestul decât l-a valorificat”, a mai spus Mocanu.

Totodată Sergiu Mocanu acuză grupul Țopa-Năstase că a avut agendă ascunsă și au distorsionat lucrurile în 2016. De la cererea miliardului înapoi s-a ajuns la revendicarea alegerii directe a președintelui, două chestiuni care n-aveau nici o legătură.

„Eu i-am criticat foarte mult pentru faptul că ei și-au dorit un președinte ales de întreg poporul. Această chestiune dacă nu este odiversiune atunci este o prostie mare! Și eu o spun oamenilor, și oamenii nu mă cred. Nu vor să creadă că prostia opoziției este o resursă mare pentru Plahotniuc”, a afirmat Mocanu.

Liderul politic de opoziție a mai spus că noi ca și țară mică, ca și țară care încercăm să aducem în Republica Moldova un proces democratic european, noi cei care ni se recomandă să avem o democrație reprezentativă, nu ne-a recomandat nimeni din Occident să alegem un președinte de întreg poporul.

loading...

Comments are closed.