Social

(Video) Liderul Platformei DA Ungheni a ocupat piața de animale! Oamenii protestează: „Nu avem unde vinde vacile și porcii”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câțiva proprietari de animale din orașul Ungheni au organizat azi un protest cu vaci și porci împotriva lui Oleg Moraru, un antreprenor local care a arendat terenul pieții de animale iar în loc și-a construit câteva afaceri. Din această cauză oamenii spun că acum sunt nevoiți să-și vândă animalele pe marginea drumului, activitate care este interzisă de poliție în Republica Moldova.

Aceștia îi cer lui Moraru să redeschidă piața, pe care a arendat-o cu mai mulți ani în urmă. „Aici trebuie să fie piață, așa este decizie! Nu avem unde vinde, ei au luat terenul în arendă să fie piață de animale dar au construit în loc saună”, a declarat un protestatar. „Jos Năstase! Jos Maia Sandu! Jos Moraru”, au scandat proprietarii de animale, înarmați cu pancarde.

Precizăm că Oleg Moraru, care este și liderul Platformei DA Ungheni, a arendat piața de animale de la Primărie, iar în loc să continuie activitatea comerțului cu animale, el a închis piața și a construit aici o saună, un bar și o spălătorie auto. Localnicii spun că Moraru a executat aceste lucrări de construcție fără aviz de la inspectorii de control.

„Nu mai putem tolera această situație! Ne-am săturat, vrem piața înapoi! Vrem să avem un loc legal unde oamenii să poată vinde o pasăre, un animal, să aibă cu ce se întreține”, a declarat Iurie Guțu, un alt protestatar contactat telefonic de Telegraph.md. El a mai spus că vor continua protestele până când Oleg Moraru va redeschide piața de animale.

Liderul Platformei DA Ungheni nu a ieșit să discute cu protestatarii, în schimb doi oameni de ai săi care lucrează în pază au intervenit și i-au intimidat pe proprietarii de animale.

loading...

Comments are closed.