VIDEO // Liderul unui grup criminal, reținut. A introdus ilegal în Moldova, trei automobile furate din UE

 

Polițiștii de frontieră, de comun cu procurorii PCCOCS, au reținut liderul unui grup infracțional, care a introdus în Moldova ilegal trei automobile furate din UE, pentru ca mai apoi să fie importate din Lituania, în valoare de peste un milion lei.

Potrivit ofițerilor de frontieră și procurorilor, acesta a coordonat un grup de cetățeni ai Moldovei, care activau de comun cu cetățeni ai Lituaniei, în perioada 2020-2023. Mai exact, aceștia înmatriculau și apoi vindeau mașinile, după ce le falsificau datele agregatelor. Totodată, membrii acestui grup infracțional perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate.

Pentru acumularea probelor suplimentare, oamenii legii au descins cu 14 percheziții în Chișinău și în suburbii. Acolo, aceștia au depistat și ridicat mașinile anterior furate din UE și importate din Lituania, inclusiv părți componente ale altor mașini furate din UE, precum și blanchete ale certificatelor de înmatriculare, xerocopii ale actelor oficiale și alte documente cu semne de falsificare. Suplimentar celor trei mașini ridicate în baza rezultatelor expertizei solicitate de procurorii PCCOCS, urmează să fie prezentate și rezultatele expertizării altor mașini depistate la percheziții.

Prin urmare, oamenii legii l-au reținut pe liderul grupului infracțional, cu vârsta de peste 30 de ani, domiciliat într-o suburbie a capitalei, cu activitate oficială în domeniul reparării și vânzării automobilelor în Moldova. Pe parcursul investigațiilor penale, acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În continuare, oamenii legii din Moldova desfășoară acțiuni procesual-penale, în cooperare cu state ale Uniunii Europene.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share