(Video) Luchianiuc despre “otrăvirea” cu mercur a lui Năstase și Maia Sandu: îmi amintește de “răpirea” lui Cubreacov

Luchianiuc despre "otrăvirea" cu mercur a lui Năstase și Maia Sandu, acest caz îmi amintește de "răpirea" lui Cubreacov, liderii pas da blocul acum alegeri moldova 2019, pdm plahotniuc, psrm dodon, 

Bloggerul Eugen Luchianiuc a făcut astăzi un live pe Facebook în care a comentat informația precum că Maia Sandu și Andrei Năstase ar fi fost otrăviți cu mercur (metale grele). Luchianiuc spune că acesta este un zvon politic inventat cu câteva zile înainte de alegerile din Moldova cu scopul de a manipula opinia publică și într-un final votul alegătorilor.

Bloggerul declară că acest caz îi amintește de răpirea deputatului creștin-democrat Vlad Cubreacov în anul 2002. Până la urmă s-a dovedit că acea răpire a fost pusă la cale chiar de colegii săi din PPCD, cu intenția de a isteriza protestarii anticomuniști din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

“După două săptămâni de proteste, oamenii ieșeau în stradă tot mai puțini și mai puțini. Trebuia neapărat să apară ceva care să-i unească pe toți, o cauză națională, așadar consilierii lui Iurie Roșca au propus să fie răpit Cubreacov. Așa și s-a procedat, acesta a fost răpit și brusc femeile au început a plânge în PMAN că unul din liderii lor este în pericol. Ulterior în presă au apărut diverse informații care au demonstrat că a fost o răpire fictivă, adică politicienii de opoziție și-au manipulat proprii susținători în lupta anti-guvernare”, a explicat Luchianiuc.

Un caz similar s-a propus și în 2010 cu liderul PLDM, Vlad Filat, povestește Luchianiuc: “Cu o zi înainte de alegeri, brusc Filat a făcut un accident rutier pe traseul Chișinău-Leușeni. După care s-a speculat în multe surse media că liderul PLDM ar fi fost atacat la comanda PDM”. În realitate accidentul a fost pus la cale tot de consilierii lui Filat cu scopul de a-l victimiza (cam așa se face politică uneori în Moldova).

Acum în 2019, tot după același scenariu, în ultima săptămână electorală opinia publică din Moldova a fost asaltată de informația precum că liderii opoziției de dreapta, Năstase și Maia Sandu, ar fi fost otrăviți cu mercur, cu toate că șefii PAS cu DA nu au prezentat nici o dovadă de la medici sau din altă parte că în corpul lor ar fi fost găsite anumite substanțe toxice. În acest contex, bloggerul îndeamnă cetățenii să cântărească rațional orice informație care le este servită în ultimele zile înainte de alegeri. “Dragi alegători, e clar că ei vă au de proști”, a spus Eugen Luchianiuc – urmăriți mai jos liveul integral.

Total
0
Shares
Total
0
Share