Alte știri

VIDEO // Lucrările de renovare a trotuarelor din străzile Pușkin și Bodoni, inspectate de viceprimarii capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup de lucru format din viceprimarii municipiului Chișinău, Ilie Ceban și Victor Chironda, precum și responsabili ai subdiviziunilor municipale de profil, au inspectat astăzi șantierul de reabilitare a trotuarelor, unde a fost constatată necesitatea executării unor lucrări de corectare.

Astfel, neconformitățile sau defectele apărute pe parcursul executării lucrărilor de renovare a trotuarelor de pe strada Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, în perimetrul str. Alexei Mateevici – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, vor fi înlăturate de către antreprenor, până la recepția finală a obiectivului.

În cadrul examinării pe teren, au fost depistate mai multe abateri care urmează a fi fixate și înlăturate de către agentul economic, după cum urmează: existența unor decalaje între pavajul nou amplasat și borduri; adaptarea nivelului trotuarelor cu trecerile de pietoni acolo unde există diferențe; adaptarea unui nivel egal între pavaj și borduri sau tasări.

Proiectul de reparație a trotuarelor de pe Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, tronsonul cuprins între str. Alexei Mateevici – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, este realizat în proporție de 90%. În prezent sunt desfășurate lucrări de amenajare a spațiilor verzi și instalarea pavajului tactil în intersecții.

Proiectul de reabilitare a trotuarelor pe cele două străzi prevede schimbarea stratului de asfalt uzat și placarea dalelor de beton/granit, reabilitarea iluminatului stradal, amenajarea zonelor verzi, a pavajului tactil și a rampelor pentru persoanele cu mobilitate redusă în prejma trecerilor pietonale. De asemenea, vor fi instalate vaze de flori și elemente decorative urbane, iar pe anumite porțiuni de stradă urmează a fi amenajate locuri pentru parcare auto.

Costul total al lucrărilor de modernizare a trotuarelor din strada Alexandr Puşkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, este de circa 22,8 milioane de lei și urmează a fi date în exploatare până la sfârșitul lunii noiembrie curent. În total, vor fi amenajați circa 44 mii m2 de trotuar.

Anterior, Primarul general a solicitat serviciilor municipale de profil să monitorizeze desfășurarea proiectului de renovare a trotuarelor din centrul Chișinăului, iar antreprenorului, să respecte termenii și calitatea lucrărilor executate.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare a trotuarelor pe cele două străzi, municipalitatea își propune continuarea unui proiect similar de renovare a trotuarelor pe bd. Grigore Vieru.

Viceprimarii Ilie Ceban şi Victor Chironda, au inspectat lucrările de renovare a trotuarelor din străzile Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni

Viceprimarii Ilie Ceban şi Victor Chironda, au inspectat lucrările de renovare a trotuarelor din străzile Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni

Опубликовано Primăria Municipiului Chișinău Четверг, 22 октября 2020 г.

loading...

Comments are closed.