VIDEO // MAI în colaborare cu IGSU continuă informarea cetățenilor privind beneficiile Mecanismului de protecție civilă al UE pentru Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Interne în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență lansează un alt spot social, prin care oamenii sunt informați despre beneficiile aderării Republicii Moldova la Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene.

Prin acest material video, cetățenii sunt informați că în caz de incendii urbane de proporții, țara noastră va putea miza pe ajutorul și suportul țărilor membre ale Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Astfel, populația afectată de dezastru va beneficia de o asistență eficace și rapidă în lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, atunci când amploarea crize va depăși capacitatea de răspuns a țării.

Prin urmarea, un răspuns la dezastru coordonat la nivelul Uniunii Europene în vederea furnizării ajutorului acolo unde va fi necesar, este de o importanță vitală.

Pentru Republica Moldova, coordonarea activităților de protecție civilă cu comunitatea țărilor UE înseamnă reducerea semnificativă a timpului de reacție la situații de urgență și excepționale, micșorarea pagubelor materiale cauzate, dar și condiții mai sigure pentru dezvoltarea economică a țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share