Social

VIDEO // Mai mulți moldoveni au rămas blocați la granița dinte Ucraina și Ungaria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți moldoveni au rămas blocați la granița dinte Ucraina și Ungaria. Ar fi vorba despre cel puțin 12 autocare și circa 600 de pasageri, care deja de peste patru zile își petrec nopțile în vamă. Oamenii spun că în tot acest timp nu au primit nici măcar apă sau mâncare, iar firma de la care au procurat bilete, le zice să mai aștepte încă câteva zile. Aceștia urmau să ajungă la Praga, transmite tv8.md

„A patra zi deja e. Dumnealor doar au dat un croasant și două cești de cafea. Atât. Absolut nu au dat un oarecare hotel sau undeva ca oamenii să se odihnească. Iaca așa dorm oamenii”.

FOTO // Un microbuz plin cu muncitori a derapat de pe traseu, la Telenești. Șoferul ar fi adormit la volan

Bărbatul ne-a povestit că urma să ajungă la Praga, la muncă, însă deja de patru zile, împreună cu încă 600 de moldoveni, stă blocat la vamă. Acesta spune că în autocare sunt și mulți copii mici, încă, deocamdată, nimeni nu le poate da un răspuns exact, când vor putea să-și continue drumul. Mai mult, acesta zice că firma de la care au procurat bilete acum, este indiferentă față de soarta lor și le spune să mai aștepte încă vreo 3-4 zile, până se vor găsi soluții.

„El a rupt o grămadă de bani. Pe bilet scrie 80 de euro, dar el minimum a luat de la 150 până la 400 de euro de la fiecare persoană”.

Acesta mai zice că are nevoie și de ajutor medical, însă vameșii i-au permis să plece la spitalul din regiune doar pentru jumătate de oră. Acolo, chirurgul i-ar fi recomandat un tratament mai complex, dar e nevoit să stea în continuare în vamă.

„Spațiu între locurile pasagerilor nu există. Mi-au fost umflate picioarele. Am dus cu ambulanța la spital”.

TV8 a încercat să ia legătura cu compania de transport, însă responsabilii de acolo nu au putut clarifica situația.

OPERATOARE, OFICIUL CENTRAL AL COMPANIEI: „Nu sunt toți pasagerii noștri. Sunt și cei care au pornit cu alte companii. Nu avem nici noi informații. Vama ungurească nu ne explică nimic. Persoanele care au dorit să se întoarcă au urcat deja în autocar și sunt în drum spre casă”.

Operatorul de transport nu a putut spune câți moldoveni s-au întors acasă și au negat faptul că oamenii nu au primit mâncare și apă. TV8 nu a reușit să obțină o reacție de la Ministerul de Externe de la Chișinău, întrucât serviciul de presă nu a răspuns la telefon.

Compania de transport nu este la prima acuzație de acest fel. Anterior, mai mulți pasageri s-au plâns că au rămas blocați la hotare, din motiv că șoferii autocarelor nu dispuneau de toate documentele necesare pentru transport pasageri.

loading...

Comments are closed.