Social

(Video) Mai mulți vârsnici au lansat o campanie Kiki Challenge! Uitați-vă cât de bine dansează bătrânii din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Campionii Vârstnici în Drepturile Omului au lansat o provocare Guvernului Filip prin intermediul unui film video marca Kiki Challenge. Persoanele în etate vor astfel să atragă atenția autorităților la respectarea drepturilor vârstnicilor și să solicite factorilor de decizie din țara noastră să participe la ședințele Grupului de lucru de tip deschis ale ONU privind îmbătrânirea, scrie diez.md.

Vârstnicii s-au întrunit pe data de 2 octombrie într-o conferință, organizată de HelpAge International Moldova și au discutat despre drepturile lor la servicii de sănătate și la protecție împotriva violenței și abuzului. În cadrul evenimentului, au fost abordate lacunele serviciilor geriatrice și ale celor de sănătate mintală din țara noastră, precum și accesul vârstnicilor victime ale violenței la asistență juridică, consiliere psihologică și compensație financiară.

În cadrul aceluiași eveniment, au fost premiați cei mai activi luptători pentru drepturile persoanelor în etate din comunitățile care au lansat proiecte de asistență a vârstnicilor, în colaborare cu HelpAge International Moldova.

loading...

Comments are closed.