(video) Maia Sandu a folosit ONG-urile moldovenești pentru a legaliza finanțarea din partea oligarhului Soros

maia sandu, george soros, nicolaescu onofrei, institutul politici piblice, arcadie barbarosie, finantarea ong-urilor
 

Maia Sandu a folosit indirect banii oferiți de oligarhul George Soros în campania sa electorală. Drept intermediari în procesul de finanțare au fost folosite ONG-urile Institutul de Politici Publice și Pro Didactica, a căror conducere are legături directe cu Partidul Acțiune și Solidaritate.

În anul 2014, Maia Sandu a primit 1 milion de dolari, prin intermediul lui Iurie Leancă pentru dezvoltarea segmentului educațional, ea fiind atunci ministrul educației. Actuala lideră a PAS, a acceptat banii, numindu-l pe Soros drept oligarh bun. Banii aceștia însă au fost direcționați în cu totul alte domenii decât educația, chiar dacă situația în instituțiile din învățământ era una dezastruoasă. Mai mult de atât, Maia Sandu, sub pretextul unor optimizări, a închis multe școli, iar elevii nevoiți să traverseze câțiva kilometri pentru a ajunge la ore.

Cu toate acestea, lidera PAS a decis că mai eficient ar fi, dar poate mai rentabil de fapt să investească în ONG-uri. Câteva ONG-uri, printre care Institutul de Politici Publice (IPP) și Pro Didactica au împărțit peste 330 de mii de dolari. Este de menționat faptul că Oazu Nantoi, deputat ales din partea PAS este director de program la IPP, iar directorul acestuia este Arcadie Barbăroșie, care la rândul său este soțul Danielei Terzi – Barbăroșie, care este membră a Biroului PAS.

În anul 2014, ONG-ul Pro Didactica era condus de către Arcadie Barbăroșie, iar în prezent, în fruntea acestuia se află Liliana Nicolăescu – Onofrei, care a fost aleasă în funcția de deputat pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate.

“Surprinzător” este faptul că, în timpul alegerilor, membrii acestor ONG-uri s-au regăsit printre principalii finanțatori al Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de către Maia Sandu. Oare au mai rămas bani din milionul primit de la Soros pentru încă un scrutin electoral?

Total
0
Shares
Total
0
Share