Politică

(video) Maia Sandu: Campania PSRM este finanțată din bani rusești prin Bahamas. Reacția Procuraturii Anticorupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție a refuzat să pornească un dosar penal privind finanțarea PSRM din Federația Rusă, după ce au fost analizate imaginile video publicate de Publika TV, în care șeful statului, liderul socialiștilor, Igor Dodon, îi spunea lui Vlad Plahotniuc că pentru finanțarea Partidului Socialiștilor, rușii alocă lunar între 600 și 700 de mii de dolari.

Conform înregistrărilor, Igor Dodon îi povestea lui Plahotniuc de unde vin banii pentru finanțarea socialiștilor, făcând trimitere la o discuție purtată anterior cu Dmitri Kozak.

Despre finanțarea PSRM-ului cu bani din Rusia s-a discutat mult și în timpul campaniei prezidențiale din 2016. Atunci, actualul Prim-ministru și partener politic al lui Igor Dodon, doamna Maia Sandu, acuza Partidul Socialiștilor că ar fi finanțat cu bani rusești proveniți din offshor-urile din Bahamas.

„De unde au venit cele 27 milioane de lei pe care i-ați cheltuit anul trecut pe activități politice și ce ați făcut cu cele 33 milioane de lei, care sunt bani spălați, veniți din Bahamas și care este o încălcare a legislației electorale.”, îi acuza Maia Sandu pe socialiști în 2016.

Mai mult ca atât, lidera PAS promitea că atunci când ea și partidul ei va fi la guvernare, îl va trage la răspundere pe Igor Dodon pentru toate ilegalitățile, inclusiv scheme de corupție puse la cale de Dodon încă din 2005, perioadă când liderul socialiștilor ocupa funcția de ministru al Economiei.

„Dodon nu are plan, el are doar scheme pentru această țară. Și aceste scheme le vedem din 2005 de când era ministru al Economiei.”, mai acuza Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.