Politică

(Video) Maia Sandu declara: Igor Dodon trebuie judecat pentru TRĂDARE de PATRIE !!!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu a anunțat că va depune o plângere penală împotriva președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care se identifică cu interesele Rusiei și folosește finanțare obscură, din afara țării.

Maia Sandu a anunțat că va depune plângere penală la Procuratura Generală pentru investigarea „actelor de trădare de patrie comise de cetățeanul Igor Dodon în calitate de președinte”. Lidera PAS a mai spus prin acțiunile sale în calitate de președinte, Igor Dodon pune în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova.

„Cetățeanul Igor Dodon, folosind funcția de președinte al Republicii Moldova, obținută prin fraudă și manipulare, pune în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova, urmând o agendă străină intereselor cetățenilor acestei țări”, a declarat Maia Sandu.

„De Ziua Independenței, noi, cetățenii Republicii Moldova, oameni liberi și cu dragoste de țară, îl declarăm pe Dodon Igor „Trădător de țară”! Un trădător de țară nu poate avea dreptul să reprezinte interesele oamenilor și trebuie să răspundă pentru toate acțiunile sale îndreptate împotriva statului și a cetățenilor”, au spus cei din PAS.

Principalele argumente ale PAS pentru a face plângere penală împotriva lui Dodon:
  • Cetăţeanul Dodon Igor se identifică deschis cu interesele Federaţiei Ruse, devenind un „vasal” al Preşedintelui Putin, în loc să promoveze interesele naţionale ale Republicii Moldova.
  • Folosește finanţare obscură, din afara ţării, atât din off-shoruri, cât şi din Federaţia Rusă pentru tot felul de activităţi ce au drept scop promovarea imaginii sale, pentru controlarea mass-mediei, pentru concerte și alte evenimente care promovează imaginea PSRM și a Rusiei, pentru coruperea oamenilor, pentru finanțarea propagandei straine pe teritoriul Republicii Moldova, fapte care contravin categoric legislaţiei Republicii Moldova și  interesului național.
  • Promovează deschis soluţii neacceptate de cetăţenii Republicii Moldova împotriva interesului național pentru rezolvarea conflictului din raioanele din stânga Nistrului, prin promovarea anti-constituţională a federalizării şi „transnistrizării” Republicii Moldova; astfel, încalcă Constituţia, jurământul depus, legislaţia naţională și subminează statul Republica Moldova.
  • Subminează, prin acțiuni iresponsabile și declarații agresive, relațiile cu vecinii și partenerii externi ai Republicii Moldova, în mod special cu Uniunea Europeană, România, Ucraina și SUA, astfel furând șansa cetățenilor moldoveni de a trăi într-un stat de drept și de a avea o viață mai bună.
  • Dodon folosește resursele administrative în interes propriu și de partid.
  • Promoveaza și stimulează separatismul, inclusiv în Găgăuzia, deşi Republica Moldova a ales calea consolidării autonomiei culturale pentru convieţuirea cu fraţii găgăuzi. Dezbinarea țării pe orice criterii, etnice, de limbă, de religie, de cultură este făcută în interes propriu și aduce daune grave cetățenilor Republicii Moldova.
  • A subminat direct capacitatea de apărare a Republicii Moldova, prin interzicerea participării armatei naţionale la exerciţii militare regionale, inclusiv pentru misiunile pacificatoare. Acest gest depăşeşte competențele constituţionale ale Preşedintelui și oferă indicii rezonabile că Preşedintele a acţionat împotriva intereselor naţionale ale Republicii Moldova, ceea ce constituie un act de trădare de Patrie.
  • În loc să asigure pacea și prosperitatea poporului său, Dodon incită deschis la război civil, prin declarații amenințătoare și discursuri agresive în adresa propriilor cetățeni.

maia dodon psrmÎn pofida la aceste acuzații dure, totuși partidul PAS condus de Maia Sandu a făcut alianță cu Partidul Socialiștilor condus de Dodon! La fel și Platforma DA în frunte cu Andrei Năstase. Analiștii politici de la Chișinău spun că binomul ACUM-PSRM este coordonat de Moscova, iar scopul final este federalizarea țării noastre.

Amintim că recent în spațiul public au apărut mai multe înregistrări video în care Igor Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc că primește câte 700 000 de dolari de la Moscova pentru finanțarea PSRM.
loading...

Comments are closed.