VIDEO // Maia Sandu, înainte de alegerile locale: Banii europeni o să vină doar pentru primarii europeni

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut o declarație cu privire la alegerile locale din toamnă, avertizând că banii europeni nu vor veni pentru primarii promovați de grupările criminale, fără a specifica însă care sunt aceste grupări și care sunt primarii proeuropeni, informează telegraph.md

Într-o emisiune la Pro TV Chișinău, ea a subliniat că banii europeni vor fi alocați doar primarilor europeni, fără a explica ce înseamnă sintagma de ”primar european”, mai mult de atât, șefa statului a menționat că nici alte resurse financiare nu vor veni pentru primarii care nu sunt europeni.

”Banii europeni nu o să vină pentru reprezentanți ai grupărilor criminale, deci grupările criminale care își promovează primari acum… Oamenii trebuie să știe că pentru reprezentanți ai grupărilor criminale nu o să vină și nu o să vină nici altfel de bani”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a îndemnat cetățenii să nu se lase manipulați și să înțeleagă că primarii europeni sunt cei care pot aduce fonduri europene și pot gestiona eficient aceste resurse pentru a îmbunătăți nivelul de trai în Republica Moldova.

Amintim că în data de 5 noiembrie anul curent, în Republica Moldova vor avea loc alegeri locale generale în toate unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I – municipii, orașe, sate (comune), și de nivelul II – raioane, municipiile Chișinău și Bălți, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender.

În cadrul acestui exercițiu electoral vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești) pentru un mandat de patru ani.

Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share