(video) Maia Sandu laudă extremiștii de la ANTIFA pentru provocările organizate la mitingul PDM: “Au fost oameni curajoși!”

Maia Sandu, PAS, Partidul Actiune si Solidaritate, Grigore Petrenco, ANTIFA, grup extremist ANTIFA, extremisti Moldova, Pavel Grigorciuc, Petrenco la PAS, provocatori, provocatori la miting, provocatori in PMAN, provocatori la proteste, PAS cu DA, presa independenta, alegeri parlamentare, alegeri 2019, alegeri 24 februarie 2019, 24 februarie 2019, alegeri Moldova, mass media independenta, presa libera chisinau, presa din Moldova, presa de la Chisinau, Maia Sandu parteneri externi, Maia in UE, Maia Sandu la Bruxelles, Petrenco azil politic, Petrenco Ursachi, PAS si ANTIFA, Maia Sandu la emisiune

În cadrul emisiunii “Adevărul Live“, organizată de portalul de știri Adevărul Republica Moldova și difuzată pe postul de televiziune 10TV, invitată a fost președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. În cadrul emisiunii, aceasta a lăudat activiștii organizației extremiste ANTIFA care au făcut provocări la Adunarea Națională PDM.

Moderatorul emisiunii a întrebat-o pe Maia Sandu de ce aceasta împreună cu susținătorii săi nu a organizat o contramanifestație pe data de 21 octombrie așa cum a făcut-o Ilan Șor în data de 26 august, organizând un protest în aceeași zi cu opoziția compusă din PAS, PPDA și PLDM.

Lidera PAS, a spune chiar dacă nu au fost reprezentanții partidului ce îl reprezintă ea, “au fost oameni curajoși care au mers acolo la miting și au încercat să își spună punctul lor de vedere.”

Menționăm că grupul ANTIFA a devenit cunoscut spațiului public din Republica Moldova datorită susținerii oferite separatiștilor din Donețk și Lugansk. Liderul acestora, Grigore Petrenco a declarat de mai multe ori că susține ca cele două republici separatiste să se separe de Ucraina. Totodată, nu este prima dată când există colaborare între PAS și Petrenco. În anul 2017, bloggerul Eugen Luchianiuc scria că Grigore Petrenco a fost în vizită la sediul PAS pentru a discuta despre eșecul unuia din proteste.

Amintim că în data de 21 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale în timpul Adunării Naționale PDM, câțiva reprezentanți al grupului extremist ANTIFA, totodată membrii “Partidului Casa Noastră – Moldova”, condus de Grigore Petrenco au încercat să provoace mulțimea scandând lozinci necenzurate. În aceeași zi, în preajma PMAN a fost incendiat un tomberons, identitatea făptașului nu a fost făcută publică.

Total
0
Shares
Total
0
Share