(video) Maia Sandu RECUNOAȘTE că Guvernul Filip a majorat salariile

maia sandu jurnal tv, critica maia sandu, maia sandu criticata, maia sandu proteste, proteste chisinau, nicolae pascaru, miscarea voievod, pavel midrigan, vladislav kulminski, alexandru petcov proteste, octavian ticu, stefan gligor, proteste platforma da, critica maia sandu jurnal tv

În cadrul emisiunii “Glavnoe”, de la postul de televiziune TVC 21, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate și candidata pe circumscripția 50, Maia Sandu, a recunoscut că Guvernul Filip a mărit salariile moldovenilor. Chiar dacă acest lucru a fost spus într-un context critic și “înfrumusețat” cu detalii false, Maia Sandu a recunoscut majorarea salariilor.

Moderatoarea emisiunii, Lilia Burakovski a întrebat-o pe lidera PAS referitor la majorarea salariilor de către Guvernul Filip și promisiunile electorale ale blocului ACUM cu privire la majorarea salariilor până la 11 mii de lei. Jurnalista s-a arătat nedumerită de faptul că ACUM și Maia Sandu personal spune că PDM nu va mai avea resurse financiare pentru a achita salariile majorate, iar ACUM va găsi resursele necesare pentru dublarea salariilor moldovenilor.

La această întrebare Maia Sandu a răspuns că acest guvern este din 2016 la putere dar a decis să majoreze salariile doar cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare.

Astfel, Maia Sandu a recunoscut faptul că Guvernul Filip a majorat salariile, dar a omis faptul că majorările au fost înregistrate încă din anul 2017 și nicidecum cu câteva luni înainte de scrutin.

Amintim că nu este primul caz când în urma unei inițiative ale guvernării PDM au loc majorări de salarii. Astfel, de la 1 septembrie 2017, bugetarii au primit majorări salariale cu până la 10%. Din 1 ianuarie 2018, peste 120 de mii de angajați din sistemul de învățământ au primit majorări salariale cu alte 10%. Din 1 septembrie 2018, salariile cadrelor didactice au mai fost majorate cu peste 8% pentru aceeași categorie de bugetari.

Ce ține de angajații sistemului medical, din 1 iulie salariile medicilor şi ale personalului medical angajat în sistemul de asigurări obligatorii de sănătate au fost majorate cu 10%.

Totodată, menționăm că din 1 decembrie  salariile au crescut cu 20, 50 şi chiar 90 de procente pentru 150 de mii de bugetari, din cei 200 de mii care activează în ţara noastră. Printre domeniile vizate sunt – educaţia, asistenţa socială, autorităţile publice locale şi sănătatea. Acum, aproximativ 36 de procente dintre bugetari primesc salarii sub minimumul de existenţă, adică sub 2 mii de lei.

Ajutorii de educatori, aproximativ 80.000 de persoane, se vor bucura de o majorare de pînă la 90%. De asemenea, pînă la 20 la sută vor creşte salariile în domeniul administraţiei publice locale. Totodată, personalul tehnic din administraţia publică locală (circa 40.000 de persoane) se vor bucura de o creştere a salariului de aproximativ 30%. 6.000 de asistenţi personali vor avea o majorare a salariilor de peste 20 la sută. Iar asistenţii sociali se vor bucura de o creştere de pînă la 55%. În cultură peste 6.000 de angajaţi vor avea creşteri salariale de circa 80%.

Merită de menționat faptul că în anul 2015, în cadrul emisiunii “Interpol” cu Natalia Morari, Maia Sandu a declarat că și în cazul în care ar fi creat un partid nou care va acumula suficiente voturi în Parlament, că dacă se întâmplă o “minune” și se strânge un dream team la guvern, problemele cu care se confruntă această țară într-un an sau doi sunt imposibil de rezolvat. În opinia Maiei Sandu sunt multe probleme care s-au adunat în ultimii 20 și ceva de ani și acest lucru încetinește posibilitățile de dezvoltare în termen scurt a tuturor domeniilor acestei țări.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share