(video) Maia Sandu și Năstase: “Dodon a pus pe masa unor parteneri occidentali planul de FEDERALIZARE a Republicii Moldova”

Igor Dodon, Maia Sandu, federalizarea Republicii Moldova, PSRM, ACUM, alianta KOZAK, KOZAK, Transnistria, Andrei Nastase, alianta ACUM PSRM

Atunci când a participat la Conferința de Securitate de la München, președintele Igor Dodon a pus pe masa unor parteneri occidentali un plan de federalizare a Republicii Moldova. Informația a fost dezvăluită de reprezentanții blocului ACUM Platforma DA și PAS, care condamnă planul secret al lui Dodon de federalizare a Republicii Moldova.

„Aflându-se la Conferința de Securitate de la München, Igor Dodon a pus pe masa unor parteneri occidentali un plan de federalizare. Acesta este un plan rusesc, care contrazice Constituția RM și care invocă egalitatea a două state într-un document care urmărește transnistrizarea Republicii Moldova. Poziția noastră fermă este că președintele Igor Dodon trădează Republica Moldova, oferind regimului secesionist de la Tiraspol o recunoaștere promisă din Moscova”, a declarat fostul ambasador al RM în SUA, Igor Munteanu, deputat ACUM.

Igor Munteanu a declarat că federalizarea înseamnă distrugerea statului RM și crearea pe ruinele lui a unui protectorat de tip bosniac, separat pe cantoane, cu forțe militare străine pe teritoriul RM.

„Documentul este neconstituțional, provocator, creează o piață de dizolvare a actualului stat, ceea ce justifică învinuirea de cea mai gravă infracțiune din partea actualului președinte – trădare de patrie.”

La rândul său, copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, a menționat că, pentru tentativa de transnistrizare a Republicii Moldova, Igor Dodon va fi tras la răspundere penală pentru înaltă trădare.

“Suntem obligați să tragem un serios semnal de alarmă față de obscura strategie prin care se urmărește federalizarea Moldovei și anexarea ei unui spațiu dominat în totalitate de Rusia. Niciunul dintre cetățenii Moldovei nu știe astăzi care a fost mandatul lui Dodon la Conferința de Securitate organizată de curând la Munchen, ce a conținut mapa cu care el s-a prezentat acolo”, a spus Andrei Năstase.

„Blocul ACUM este foarte îngrijorat și cere stoparea oricăror discuții pe seama acestui plan. La fel, cerem tragerea la răspundere a lui Dodon, care a comis acțiuni incompatibile cu funcția de șef de stat. O să informăm comunitatea internațională despre aceste lucruri și îndemnăm cetățenii să fie vigilenți”, a menționat Maia Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share