Politică

(video) Maia Sandu spunea că va lupta cu cumătrismul în momentul în care Andrei Năstase își angaja cumătrul șef la IGP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Înainte ca Guvernul Sandu să fie acceptat în funcție de Curtea Constituțională, lidera PAS a spus că numirile în funcție se vor pune anume accent pe profesionalism, iar lupta cu cumătrismul va fi unul din principalele criterii. Cu toate acestea, Nicu Popescu l-a numit pe nașul său în calitate de șef al cabinetului, iar Andrei Năstase, în calitate de șef la IGP.

La o conferință de presă, Maia Sandu a spus că profesionalismul este baza principală pentru cei care vor obține funcții în Guvernul Sandu, iar pe linie de partid sau în baza relațiilor de cumătrism și nănășism nu vor exista angajări. Cu toate acestea, Andrei Năstase și-a desemnat cumătrul în calitate de șef la Inspectoratul Național de Poliție. Pe lângă faptul că este și cumătru, Gheorghe Bălan a avut și unele momente controversate în activitatea sa de judecător, motiv pentru care a și fost în ianuarie 2019, suspendat din funcția de judecător de către președintele, Igor Dodon.

Andrei Năstase de fiecare dată evita să răspundă la întrebările despre cumătrul său, mai mult de atât, agresând verbal o jurnalistă de la General Media Group, în momentul în care i-a adresat acestuia întrebare, dorind să afle motivul pentru care anume Gheorghe Bălan a fost desemnat în calitate de șef al IGP.

Un alt caz care s-a întâmplat în Guvernul Sandu, ține de noul ministru al afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu. Acesta l-a înaintat pe nașul său de cununie, Andrei Popov, în calitate de șef de cabinet. De menționat este faptul că Popov a fost foarte activ în campania electorală, susținând blocul ACUM și criticând în special, fostul său partid, PDM.

Amintim că, în cadrul unui interviu cu Vasile Botnaru, de la Radio Europa Liberă, Maia Sandu a spus că atunci când a venit la Ministerul Educației, nu avea experiență în domeniu.

loading...

Comments are closed.