Politic

(Video) Maia Sandu: Toți cei care au furat banii din bănci să facă pușcărie, în primul rând Șor!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu, cere pedepsirea tuturor beneficiarilor furtului din sistemul bancar din 2014. Aceasta i-a cerut primarului de Orhei Ilan Șor să-i scoată la iveală pe toți cei vinovați. Este de menționat însă că și Maia Sandu, în calitate de membră a Guvernului, a votat pentru garantarea de către stat a unei sume de peste 13 miliarde de lei cu care au fost acoperiți banii furați din bănci, scrie Argumentul.md.

„Cei care au furat banii și-i folosesc în diferite metode trebuie să fie penalizați, trebuie să facă pușcărie. M-am referit în primul rând la Șor (Ilan Șor, primarul de Orhei, fost președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii), dar și la ceilalți beneficiari despre care el nu vorbește, dar va veni și timpul când va vorbi. O să vorbească și cine sunt ceilalți beneficiari ai furtului miliardului”, a declarat Maia Sandu într-o intervenție pentru RTR Moldova.

Amintim că anume datorită depozițiilor lui Ilan Șor, doi principali beneficiari ai jafului bancar – fostul premier Vlad Filat, fostul șef de partid al Maiei Sandu, și controversatul om de afaceri, numit și „raiderul Nr 1din spațiul CSI”, Veaceslav Platon, au fost condamnați în acest caz.

Este de menționat că și Maia Sandu, alături de alți colegi de-ai săi din PLDM a votat în 2014 și 2015 pentru acordarea garanției de către stat pentru acordarea unor credite celor trei bănci implicate în furt. Din această cauză, banii respectivi au fost transformați în datorie de stat. Anterior, Ilan Șor a făcut mai multe declarații în care a lăsat să se înțeleagă că și Maia Sandu personal a primit bani ilegali, inclusiv din cei furați din sistemul bancar.

loading...

Comments are closed.