Politică

VIDEO // Maia Sandu va negocia pentru binele separatiștilor de la Tiraspol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu l-a asigurat pe șeful-adjunct al administrației prezidențiale de la Kremlin, Dmitri Kozak, că dânsa se preocupă de binele separatiștilor din Transnistria, transmite Telegraph.md

Despre aceasta a anunțat Kozak, după întrevederea cu Sandu, de la Președinție.

În special, trimisul lui Putin a fost întrebat de un jurnalist dacă s-a discutat faptul vehiculat că Ucraina și Moldova ar putea începe o blocadă a Transnistriei. Oficialul rus a demontat această temere, spunând că Maia Sandu l-a asigurat că nu va fi și nu este vorba despre nici un fel de blocadă.

Mai mult de atât, Președinția RM duce negocieri cu partea ucraineană referitor și la scoaterea anumitor restricții pentru Transnistria, care ar trebui să intre în vigoare din 1 septembrie 2021.

”Jurnalist: Dmitri Nikolaevich, în Transnistria se plâng de începerea unor măsuri de blocadă de la începutul toamnei, din partea Moldovei și Ucrainei, vizavi de Transnistria, a fost o astfel de discuție?

Dmitri Kozak: Maia Grigorievna m-a asigurat că astfel de preocupări nu trebuie să le aibă nimeni, nici un fel de blocadă nu va fi și ei fac tot ca ea să nu vină pe 1 septembrie, dacă vor intra în vigoare careva restricții, se duc negocierii cu Kievul, pornind de la faptul că pe teritoriul Transnistriei locuiesc cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat oficialul rus.

Amintim că Dmitri Kozak a venit în Republica Moldova la invitația Maiei Sandu.

Citește și: Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak. Cine a mai fost prezent la întâlnire

loading...

Comments are closed.