Social

VIDEO // Mărturiile TERIFIANTE despre așa-zisa Armată Transnistreană făcute acum patru ani de tânărul DISPĂRUT vizat în Apelul Promo-LEX

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandru Rjavitin din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia din regiunea transnistreană a R.Moldova, a dispărut din propria casă de mai bine de două săptămâni.

Asociația „Promo-LEX” anunță că a fost sesizată, pe 29 decembrie 2019, de către rudele și prietenii lui Alexandru vizavi de dispariția tânărului și presupune că acesta a fost răpit și ar putea fi supus unui tratament degradant și inuman, de către așa-zisele autorități transnistrene.

Bărbierit și îngrijit, în șlapi și… haine militare. Așa l-am găsit pe tânărul din imagini, noaptea trecută, la poliție. În vârstă de 21 de ani, acesta susţine că este originar din stânga Nistrului şi că în luna mai, anul curent, a fost înrolat în aşa-zisa armată transnistreană. Tânărul afirmă că acum trei zile a evadat după ce a escaladat gardul unităţii, iar aseară, aproape de miezul nopţii, a ajuns în Chişinău. Mai exact, s-a apropiat de carabinierii de la Consulatul României şi le-a cerut ajutor. În scurt timp, un echipaj de poliţie l-a preluat şi l-a dus la Inspectoratul sectorului Râşcani. Echipa emisiunii ”Unitatea de Gardă” a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu tânărul respectiv. Acesta ne-a povestit că a fugit din cazarmă din cauza tratamentelor inumane și că se teme că ar putea fi omorât dacă va reveni, scria în 2015 Canal 3 despre Alexandru.

„Totuși, din discuțiile cu familia și prietenii lui Alexandru Rjavitin, am aflat că acesta a avut nevoie să își viziteze familia în s. Pervomaisc. Astfel, a dispărut la data de 18 decembrie 2019, în jurul orei 20:00. Din comunicarea rudelor cu persoane terțe, presupunem că acesta a fost răpit de către structurile de forță ale administrației de la Tiraspol și acum este deținut în izolatorul de detenție provizorie al miliției din Tiraspol”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe 30 Decembrie 2019 de către „Promo-LEX”.

 

 

 

loading...

Comments are closed.