Alte știri

(video) Mașina care sfidează legile fizicii! Este aproape imposibil să te răstorni în ea

Pinterest LinkedIn Tumblr

În testele de siguranță desfășurate la sediul companiei, Tesla a avut mari probleme în a-și răsturna propriul SUV. Model X este ținut exemplar la sol, aproape lipit, de pachetul imens de baterii.

Primul SUV din lume cu propulsie complet electrică, Model X ar trebui să reprezinte un exemplu de urmat pentru toate companiile din industria constructoare de mașini. Nu atât pentru performanțele sale în linie dreapta, cât pentru nivelul de siguranță oferit pasagerilor săi.

Într-un test organizat la sediul companiei Tesla, inginerii au avut mari probleme în a răsturna automobilul cu pricina. Acesta a fost ținut exemplar la sol de pachetul imens de baterii, pe care producătorul american l-a montat direct în podea, pentru un centru de greutate redus.

De altfel, de nivelul de siguranță pe care Model X îl oferă pasagerilor săi s-au arătat extrem de impresionați și cei de la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA. De aici și punctajul maxim de cinci stele pe linie, o premieră absolută pentru un SUV.

Revenind acum la partea cu performanțele automobilul companiei americane, acesta este disponibil la vânzare inclusiv într-o variantă capabilă să sprinteze de la 0 la 96 km/h în doar 2.9 secunde. În plus, versiunea P100D se mai poate lăuda și cu o autonomie de 465 km.

Singura problemă, dacă o putem numi așa, a celebrului Model X o reprezintă prețul mare de achiziție, care pleacă de la 88.800 de dolari. În configurația de top însă, clientul are deja de achitat 140.000 de dolari… înainte ca măcar să fi bifat o singură dotare opțională.

loading...

Comments are closed.