Alte știri

(Video) Medicii de la Institutul Mamei şi Copilului acuzați că au dat puține șanse de a supraviețui unui bebeluș la naștere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Familia Andrei și Cristina Gortomolei din satul Cioburciu, raionul Ștefan Vodă, acuză medicii de la Institutul Mamei şi Copilului din capitală de malpraxis, după ce în urma nașterii copilul lor ar avea puține șanse de a supraviețui. Potrivit tatălui copilului, Andrei Gortomolei, în timpul nașterii, starea de sănătate a bebelușului a avut de suferit grav, fiindu-i afectat sistemul nervos, iar în aceste clipe se află în reanimare cu pneumonie severă. Bărbatul mai spune că medicii nu-i mai dau nici o șansă copilului de a se însănătoși. Totul a avut loc la data de 3 iunie curent, scrie Unimedia. 

„În decurs de trei ore, după internarea în spital, i s-a administrat a patra parte din pastilă pentru a induce nașterea. Fapt care este negat de medicul ce a primit sarcina – Stela Mocanu. Medicul neagă acuzațiile și susține că i s-a administrat doar o a doua parte a unei pastile pentru tensiune, fapt care în istoria medicală a soției mele nu este menționat, nici administrarea pastilei pentru tensiune, nici administrarea pastilei pentru inducerea sarcinii. Ca rezultat acestor acțiuni de neglijență, bătăile inimii fătului au avut de suferit, insuficiență de oxigen și afectarea sistemului nervos, ce a dus la înghițirea apelor și începerea înădușirii în mamă. Medicul văzând că copilul nu coboară și bătăile inimii suferă, trebuia urgent să meargă la cezariană, dar aceasta nu a făcut-o”, a spus tatăl copilului, Andrei Gortomolei, în cadrul unei conferințe de presă.
 
Bărbatul spune că soției sale i s-ar fi administrat mai multe pastile pentru a provoca sarcina, însă femeia avea dureri insuportabile. „Într-un moment dat, fătul a fost născut prin tracțiuni vacuum administrate de către doamna Stela, de vreo 3 – 4 ori. Pe lângă aceste 4 tracțiuni, fătul a mai fost împins prin burta mamei de alți doi medici. În insuficiență de oxigen și afectarea sistemului nervos, fătul s-a născut printr-o asfixie severă cu edem cerebral, pneumonie de grad sever fiind incubat în secția de reanimare”, mai povestește tatăl copilului.
 
Andrei Gortomolei a menționat că soția sa a frecventat cu regularitate medicul pe parcursul sarcinii. De asemenea, la trei săptămâni de la naștere, în urma unor analize, medicii nu-i mai dau nici o șansă micuțului de a supraviețui. „După trei săptămâni, copilului i s-a făcut o tomografie la cap. Medicul ne-a spus starea copilului. Dumnealui ne-a spus că creierul este afectat 90% și ne-a spus că copilul nu are nici o șansă. La moment starea copilului este gravă, dar stabilă. Nici schimbări spre bine, nici schimbări spre rău”, mai spune Andrei Gortomolei.
 
În acest sens, bărbatul a făcut un apel către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și societății civile să se implice în acest caz pentru a elucida toate circumstanțele. Totodată, Institutul Mamei şi Copilului urmează să ofere o reacție pe marginea acestui caz.
loading...

Comments are closed.