Social

(video) Mercenarii moldoveni în războiul din Ucraina: Ucid pentru bani!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conflictul armat de la răscrucea Ucrainei dintre Est și Vest i-a atras în războiul din regiunea Donbas și pe mercenarii moldoveni. Pentru bani, aceștia au ajuns pioni în tranșeele care forțează linia roșie de pe harta politică a lumii, scrie rise.md.

Vitalie Cojocari, 35 de ani, locuitor al orașului Cimișlia. La începutul anului 2015, Vitalie a fost la război în Ucraina. Pentru asta a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, cu suspendare condiționată pe un termen de doi ani.

Pentru mine durează cinci secunde să omor un om. Cu degetele îl pot ucide. Eu nu privesc în ochi niciodată. Nu trebuie să privești în ochi jertfele. Noi suntem mercenari și pentru noi asta e un serviciu. Purtăm măști, noi nu cruțăm pe nimeni. Nu contează cine e”, spune Vitalie.

Decizia de a pleca în Ucraina Vitalie a luat-o la o beție. Se afla în orașul Basarabeasca la niște prieteni de pahar — Zaiaț și Hamiak. Acolo, a alunecat pe mâinile racolatorilor. A plecat la război în aceeași seară, fără acte de călătorie. Unul dintre cei care i-au făcut oferta l-a ajutat să iasă din Moldova. Era un angajat al Întreprinderii de Stat Căile Ferate din Moldova. Vitalie a fost ostaș cu leafă într-o formațiune armată din autoproclamata Republică Populară Luhansk.

Potrivit Serviciului de Securitate și Informații din RM, în jur de 100 de moldoveni au ajuns în tranșeele separatiștilor, luptând într-un război care nu le aparține.

loading...

Comments are closed.