Social

VIDEO Ministerul Sănătății combate minciuna lansată de medicul Mihai Stratulat

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Să ne abținem de la astfel de comentarii. Nu există decese”. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu o reacție la anumite informații apărute în spațiul public conform cărora cazurile de coronavirus de pe teritoriul Republicii Moldova ar fi mai multe decât ceea ce prezintă autoritățile.  Mai mult, Dumbrăveanu a precizat că vine cu date actualizate și veridice.

„Să ne abținem de la comentarii că am avea decese. Nu avem niciun caz de deces. Ne-am asumat responsabilitatea să fim onești. Vom veni și în continuare cu date actualizate. Să nu ne aruncăm în extreme, pentru a genera știri de senzație”, a declarat ministra Sănătății.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) , Nicolae Furtună, a făcut precizări în cazul decesului unui tânăr care a revenit în țară dintr-o zonă de risc.

„Un cetățean al Republicii Moldova s-a reîntors recent din zona de risc. A fost apelat serviciul de urgență, care a constatat decesul. Ulterior, am colectat, postmortem, mostrele – la coronavirus și la virusul gripal. Ambele teste au fost negative. Cauza decesului s-a dovedit a fi supradoză cu substanțe stupefiante. Persoana era consumatoare de droguri”, a afirmat Furtună, scrie agora.md

Amintim că medicul Mihai Stratulat a scris pe Facebook, precum că tânărul ar fi murit infectat de virusul Covid-19. Postarea acestuia a fost distribuită masiv în mediul online și a fost preluată de presa de la Chișinău.

loading...

Comments are closed.