VIDEO // Ministrul Ana Revenco ar fi refuzat să mobilizeze Poliția împotriva protestatarilor

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, ar fi refuzat să semneze un ordin prin care ar cere poliției să intervină în forță împotriva protestatarilor “de frică să nu facă pușcărie”.

Dezvăluirile au fost făcute de fostul șef adjunct al Inspectorului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, citat de sinteza.org

Potrivit acestuia, circa 500 de polițiști au refuzat să fie implicați în acțiunile împotriva protestatarilor. Conducerea poliției în cazul protestului de astăzi și-ar fi asumat-o un secretar de stat din cadrul MAI, care “a scos toți angajații SPIA să sperie polițiștii ca să execute ordinele”.

”O primă victorie a poporului. Ana Revenco a refuzat să semneze ordinul de implicare a forțelor de ordine împotriva protestatarilor (…) Peste 500 polițiști au refuzat să meargă la proteste. Conform surselor, după acest haos, Revenco a declarat că mai bine pleacă în demisie, decât în două luni să plece la pușcărie când vine la putere opoziția”. a menționat Cavcaliuc.

Fostul adjunct al Poliției Naționale a făcut apel la angajații din poliție “să nu execute ordinele ilegale împotriva poporului pentru a evita tragerea ulterioară la răspundere”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share