Economic

(Video) Ministrul Gaburici, în România: Îmi doresc în fiecare raion din Moldova câte o Zonă Economică Liberă sau un Parc industrial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, se află într-o vizită de lucru în România. În cadrul unei întîlniri cu partea română, oficialul de la Chișinău a declarat că își dorește în fiecare raion din Republica Moldova câte o Zonă Economică Liberă sau un Parc industrial.

„Asta înseamnă bani la bugetele locale, investitori, locuri de muncă, salarii bune pentru locuitorii de pe întreg teritoriul republicii și condiții bune la noi, acasă. Exact acesta este scopul deplasării în România – discuții cu marii producători, potențialii investitori în Republica Moldova. Acum sunt în drum spre Sibiu – mai urmează câteva întâlniri din care vreau să aduc acasă rezultate bune”, a spus Gaburici.

Menționăm că ieri Chiril Gaburici a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său român, Dănuț Andrușcă, la București. Părțile au discutat despre necesitatea intensificării și consolidării dialogului moldo-român și au stabilit prioritățile pentru perioada următoare. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu România, în perioada ianuarie-iunie 2018, a înregistrat suma de 733,3 milioane de dolari.

loading...

Comments are closed.