VIDEO: Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a inventat un nou termen medical – “pulitraumatism” masiv

Maia Sandu, PAS, ACUM, Guvernul ACUM, Prim-ministru, PSRM, Platforma DA, realizarile Maiei Sandu, 100 de zile Guvernul Maiei Sandu, s-a inschis un spital, o noua viata, un doctor pentru tine, ambulante noi, sanatate, ministrul sanatatii,Ala Nemerenco, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, termen medicinal, termen medical,

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, se pare că a inventat un nou termen medical. În cadrul unei conferințe de presă, aceasta a declarat, cu referire la o doamnă, că ar avea “pulitraumatism” masiv.

Ala Nemerenco a dorit probabil să spună politraumatism, care este un sindrom rezultat ca urmare a acțiunii unei multitudini de agenți vulneranți (mecanici, fizici și chimici) cu afectarea a minim două regiuni anatomice din care cel puțin o leziune este amenințătoare de viață, consecința fiind o dereglare funcțională sistemică, caracterizată de multiple tulburări fiziopatologice complexe.

În cele peste 100 de zile de când se află în echipa Maiei Sandu, Ala Nemerenco  s-a făcut remarcată prin mai multe inițiative care au stârnit amuzamentul, dar și indignarea opiniei publice. De exemplu, în luna iulie curent, Ala Nemerenco îndemna oamenii pe facebook să vină cu propuneri privind dezvoltarea unui plan de combatere a plantei ambrozia.

“Aș vrea să vă rog să veniți cu un plan concret de luptă cu ambrozia, dacă îl aveți. Dacă nu, îl dezvoltăm împreună. Din partea mea, aveți toată susținerea”, a scris Ala Nemereco pe pagina sa de Facebook.

Tot în mandatul ei de ministru, unicul și cel mai mare spital rural din satul Cărpineni, raionul Hâncești, a fost închis, deoarece nu ar „îndeplini standardele de bază de evaluare și acreditate pentru spitale”, potrivit unui document al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Acest lucru a nemulțumit locuitorii din Cărpineni, dar și din satele din apropiere. La fel, Ala Nemerenco a stopat mai multe proiecte ale Guvernării PDM, precum “O nouă viață”, “Un doctor pentru tine”, dar și a stopat procesul de procurare a ambulanțelor noi.

Total
0
Shares
Total
0
Share