Alte știri

(video) Momentul în care o clădire cu 9 etaje din Otaci se prăbușește

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit informațiilor IGSU în această seară, aproximativ la ora 21.20 minute a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit de la etajul 9 până la etajul 1. Incidentul s-a  produs pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci.

36 de apartamente dintr-un bloc s-au prăbuşit în gol, sub privirile locatarilor. Din fericire, victime nu au fost înregistrate, întrucât oamenii au fost evacuaţi cu doar câteva ore înainte de incident. 46 de persoane, printre care 11 copii, s-au adăpostit pe la rude şi în căminul unei şcoli din localitate.

Aseară, în jurul orei nouă şi jumătate un nor de praf a cuprins centrul oraşului Otaci. Întrucât fisurile imense din pereţi au apărut cu mult mai devreme oamenii au avut timp să surprindă momentu prăbuşiirii cu telefoanele mobile, iar imaginile s-au răspândit rapid pe reţelele de socializare. În scurt timp la faţa locului au venit salvatorii. La ora trei noaptea acolo a venit şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cauza prăbușirii acestei clădiri sunt precipitațiile abundente ce au avut loc în ultimele zile. Apa a spălat temelia clădirii vechi, care se năruia văzând cu ochii.

Conform datelor preliminare nu sunt înregistrate victime. Angajații IGSU au evacuat astăzi 19 iunie ora  18.00 minute, 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat, reușind preîntâmpinarea unei tragedii.

La fața locului pentru gestionarea situației, dar și a operațiunii de intervenție este conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu. Echipele de salvatori și pompieri au mers în recunoaștere, pentru a stabili exact că nu sunt persoane sub dărâmături.

Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii. La fața locului  este convocată Comisia pentru situații excepționale.

loading...

Comments are closed.