Externe

VIDEO // Momentul în care un avion militar rusesc ia foc în timpul zborului și se prăbușește. Sunt morți

Pinterest LinkedIn Tumblr

O aeronavă militară de transport Iliuşin Il-112V s-a prăbuşit, marţi, în timpul unui zbor de probă. Cele trei persoane aflate la bord au murit. Una dintre ele era pilotul Nikolai Kuimov, decorat cu medalia „Erou al Rusiei”.

Accidentul a avut loc în apropierea aerodromului Kubinka, în apropiere de Moscova, potrivit Corporației Statale de Aeronautică. „Detaliile vor fi clarificate”, se menţionează în comunicat.

Cele trei personae aflate la bord și-au pierdut viața. Corporaţia Statală de Aeronautică a mai informat că a fost creată o comisie specială pentru investigarea incidentului.

Anchetatorii iau în calcul drept cauză principală a accidentului un incendiu la motorul drept al aeronavei, după cum s-a putut vedea într-o înregistrare video cu accidentul, difuzată pe internet.

Modelul aflat în probe IL-112V este conceput pentru transportul şi desantul trupelor şi mărfurilor de până la cinci tone şi ar urma să înlocuiască aeronava Antonov An-26, care va fi retrasă.

Noul avion are o autonomie de zbor la încărcătură maximă de până la 1.200 de kilometri şi poate dezvolta o viteză maximă de 550 km/h.

loading...

Comments are closed.