(video) Năstase vrea să o “jertfească” pe Maia Sandu: PSRM ar trebui să ceară funcția de Prim-ministru

Maia Sandu, Andrei Năstase, blocul ACUM, PAS, Platforma DA, PAS cu DA, PAS invita PSRM la discutii, acordul blocului ACUM, ACUM DA PAS, Igor Dodon, Zinaida Greceanii

Șeful Platformei DA, Andrei Năstase, se pare că și-ar dori să-și păstreze eventuala funcție de Președinte al Parlamentului, dacă ar urma să fie formată o coaliție împreună cu PSRM, iar socialiștilor le propune funcția de Prim-ministru, funcție la care spera Maia Sandu. Conform acordului semnat dintre PAS și Platforma DA, Maiei Sandu îi revenea funcția de Prim-ministru, iar lui Năstase cea de Speaker al Parlamentului.

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la Parlamentul Republicii Moldova, după întrevederile cu Johannes Hahn și Bradley Freden, șeful PPDA, Andrei Năstase, a reiterat disponibilitatea Platformei DA de a ceda socialiștilor funcția de Prim-ministru, dacă aceștia l-ar vota pe el în funcția de Președinte al Parlamentului.

Fiind întrebată dacă ar fi gata să o voteze pe socialista Zinaida Greceanîi în funcția de Prim-ministru, Maia Sandu a declarat că aceste lucruri abia urmează să fie discutate.

Andrei Năstase s-a arătat însă mult mai deschis decât lidera PAS, accentuând că ar fi chiar logic ca PSRM să ceară funcția de Prim-ministru.

“Nu a venit încă o astfel de solicitare, dar logic, așa ar trebui să fie din partea unui partid care vine cu 35 de mandate, cel mai mare în Parlament.”, a declarat Năstase.

Nu este însă pentru prima dată când șeful PPDA declară că este dispus să jerfească funcția la care visează Maia Sandu. O declarație similară fiind făcută și pe data de 30 aprilie 2019, în cadrul emisiunii “Puterea a Patra”.

“După ce s-au văzut cu sacii în căruță cum se zice pe la noi, cu 35 mandate în Parlament, PSRM ar fi trebuit să pretindă la funcția de Prim-ministru, să-și asume Guvernarea.”, a declarat atunci Năstase.

Amintim că după ce au ajuns în Parlament, PAS și Platforma DA au semnat un nou acord de colaborare, prin care au împărțit funcțiile în stat. Conform acordului semnat, lui Andrei Năstase ar urma să-i revină funcția de Președinte al Parlamentului, iar Maiei Sandu funcția de Prim-ministru.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share