(video) Nașul lui Vlad Filat cu barbă lungă după trei ani de închisoare! Cum arată acum Ion Rusu?

caravita, ion rusu, furtul miliardului, firme fantoma, nasul lui vlad filat, filat inchisoare, hotii miliardului
 

Cu două luni înainte de ispășirea pedepsei, Ion Rusu, ex-administrator al firmei „Caravita”, nașul de cununie și cumnatul fostului premier Vlad Filat, a primit șansa de a fi eliberat înainte de termen. Curtea de Apel Chișinău a admis joi recursul avocatului lui Ion Rusu, anulând decizia instanței de fond, prin care i-a fost respinsă eliberarea înainte de termen.

Ion Rusu îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul-spital nr.16 din Pruncul, având grijă de cartoteca deţinuţilor şi bibliotecă. Administraţia închisorii a înaintat la începutul lui februarie curent un demers în instanţa de judecată, cerând înlocuirea termenului pe care îl are de ispăşit Rusu cu o pedeapsă mai blândă, scrie ProTV.

Observat ieri, 13 septembrie, de reporterul Anticorupţie la Curtea de Apel Chişinău, el a încercat să se dea drept altă persoană.
Avocata sa, Cristina Bancu, a solicitat în instanţa de judecată înlocuirea termenului de condamnare rămas cu o amendă, însă judecătorul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a respins la 5 iunie 2018 demersul.

Decizia fost argumentată prin faptul că Ion Rusu nu a reparat prejudiciul cauzat prin infracţiune în valoare de 2.793.229 de euro (52.182.266 de lei), invocând lipsa mijloacelor băneşti.

Curtea de Apel a decis transmiterea dosarului la rejudecare în instanţa de fond, dar nu se ştie dacă se va reuşi adoptarea unei noi decizii, deoarece la 15 noiembrie 2018 expiră teremenul de detenţie la care a fost condamnat fostul om de afaceri.

Ion Rusu a fost reţinut la 15 iulie 2015, iar la 6 noiembrie acelaşi an, după ce şi-a recunoscut vina, a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul spălării de bani de la Banca de Economii (BEM).

Total
0
Shares
Total
0
Share