(video) Nata Albot ATACĂ limba română: Aceasta este promovată agresiv, violent și răutăcios!

andrei bolocan lumina, Reacția internauților după ce Nata Albot a atacat polițistul, care nu a dorit să răspundă în rusă șoferului, internetul vorbeste, opinia publica moldova, politistul andrei rotaru hincesti, limba romana in constitutie, moldovenii pe facebook, alegeri 2019 pas maia sandu , internautii o critica pe Nata Albot, Nata Albot, K Lumea, IA Mania, Internetul Graieste, Lumina, Andrei Bolocan, Nata ALbot ataca limba romana

Fosta jurnalistă, Nata Albot, a atacat limba română în emisiunea pe care o moderează împreună cu soțul său, Andrei Bolocan. Activista stabilită în Canada a făcut a declarat că vorbitorii de limba rusă nu vor să învețe limba română deoarece aceasta este promovată într-un mod agresiv.

„Po celoveceski, sincer cred că niciun om din Republica Moldova, vorbitor de limbă rusă, pentru nimic în lume, nu se va lăsa convins să invețe limba română atunci când ea este atât de agresiv, violent, răutăcios promovată. Risc să greșesc, dar cred că o limbă nu se învață din respect, o limbă se învață din necesitate in primul rând. Și cred că această necesitate în Republica Moldova nu a fost creată de niciun cadru legal”, este de părere Nata Albot.

Toate aceste discuții au apărut după ce Nata Albot a criticat polițistul care a vorbit în limba română unui șofer din UTA Găgăuzia. Albot a declarat că șoferul vorbitor de limba rusă ar fi fost discriminat. Aceasta a mai spus în cadrul emisiunii sale că orice persoană care dorește să ocupe o funcție în serviciul public din țara noastră trebuie să cunoască limba moldovenească și limbile oficiale de comunicare interetnică vorbite în teritoriul respectiv, făcând referire la articolul 27 din legea cu privire la funcția publică din statutul funcționarului public.

Această poziție a Natei Albot a stârnit nemulțumirea internauților.

internautii o critica pe Nata Albot, Nata Albot, K Lumea, IA Mania, Internetul Graieste, Lumina, Andrei Bolocan, Nata ALbot ataca limba romana

alegeri moldova 2019, maia sandu si nata albot, tv8 natalia morari

limba rusa in moldova, nata albot si andrei bolocan, emisiunea lumina

Total
0
Shares
Total
0
Share