Politic

(video) Nici nu a ajuns Primar, că Năstase deja e hotărât să renunțe la această funcție în favoarea celei de deputat!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul emisiunii „Politica” cu Natalia Morari și Andrei Popov, invitatul special, Andrei Năstase a vorbit despre planurile sale ca și candidat pentru funcția de primar general al Municipiului Chișinău. Mai multe incertitudini au rămas după sfârșitul acesteia, printre care și va rămâne sau nu Năstase ca primar dacă va câștiga, sau va merge ca deputat în Parlament.

Moderatoarea emisiunii, Natalia Morari l-a întrebat pe candidatul Năstase despre planurile sale pe viitor. Va rămâne acesta ca primar pe toată durata mandatului, sau în cazul în care va accede în Parlament va lăsa scaunul de primar în favoarea celui de deputat. Liderul Platformei DA nu a avut un răspuns concret la această întrebare spunând că nu e cazul să judece în perspectivă.

Totuși, la sfârșitul emisiunii când întrebarea dată din nou a fost actuală. Andrei Năstase a dat de înțeles că plănuiește să părăsească scaunul de primar în favoarea celui de deputat. Iar alegerile locale vor fi folosite drept rampă pentru lansarea în campania parlamentară care va avea loc la sfârșitul acestui an. Ca înlocuitor, Năstase a declarat că ar putea lăsa un vice-primar, chiar dacă a fost prevenit de către Andrei Popov de faptul că procedura de desemnare a vice-primarilor, șefilor de instituții, pretori este una foarte dificilă și e nevoie și de sprijinul consiliului municipal, pe care Năstase nu îl va avea.

Amintim că Andrei Năstase a fost înaintat de propriul partid pentru funcția de primar general al capitalei. Acest lucru a avut loc în lipsa unor consultări cu Partidul „AS” în ciuda faptului că exista o înțelegere cu privire la o colaborare de lungă durată între aceste două partide.

loading...

Comments are closed.