Alte știri

VIDEO // Ninge abundent în mai multe zone din România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă un episod de iarnă în centrul țării. Ninge abundent în nord-estul județului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz și DN2D, la limita cu județul Vrancea, anunță reprezentanții DRDP Brașov.

De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din județul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul județului.

„Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov acționează cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drum afectate. Vă rugăm să nu circulați în aceste zone dacă ați apucat să vă schimbați cauciucurile de iarnă și să adaptați viteza la condițiile de drum!”, transmit reprezentanții DRDP pe pagina de Facebook.

În cursul nopţii de marți spre miercuri s-a intervenit cu patru utilaje care au răspândit 14 tone de sare, respectiv opt tone sare pe DN13B în judeţul Harghita şi șase tone sare pe DN11 şi DN2D în judeţul Covasna.

Reprezentanţii DRDP precizează, totodată că pe DN13B, între km 10+000-32+000 Praid- Borzont din judeţul Harghita, carosabilul este acoperit cu zăpada frământată de 1-2 cm, în timp ce pe celelalte drumuri din regiune se circulă pe carosabil ud.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni,cu perioade în care temperaturile vor crește până spre 24 – 25 grade Celsius, dar şi cu intervale în care vor scădea până spre zero grade Celsius.

Va ploua în special după data de 28 aprilie şi în primele zile ale lunii mai, potrivit prognozei ANM pentru perioada 26 aprilie – 9 mai.

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale, mai ales în regiunile intracarpatice, în rest vor fi apropiate de cele normale. Din 10 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pe întreg teritoriul țării.

loading...

Comments are closed.