Politic

(video) No comment! Reacția ministrului de Externe al Maiei Sandu la întrebarea privind încălzirea relațiilor cu Federația Rusă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a fost invitat la București de către omologul său român, Teodor Meleșcanu. În cadrul acestei vizite, Popescu a fost întrebat de către o jurnalistă, cum vede dezvoltarea relațiilor moldo-ruse, întrebarea însă l-a blocat pe ministru.

O jurnalistă l-a întrebat pe ministrul moldovean despre situația internă de la Chișinău, unde s-a format o alianță dintre un partid pro-rus și unul pro-european, aceasta a spus că există mai multe temeri privind creșterea influenței Rusiei în Republica Moldova, amintind în acest sens faptul că viceprim-ministrul rus Dmitrii Kozak a întreprins două vizite timp de o lună la Chișinău.

În întrebarea adresată lui Popescu a fost amintit și de faptul că domeniul securității a fost cedat lui Dodon, despre care se spune că face jocul Kremlinului. Nicu Popescu a primit întrebarea următoare „Cum vedeți relația cu Federația Rusă, ce vă propuneți să faceți în acest sens”.

Ministrului i-au trebuit câteva zeci de secunde, pentru ca să nu spună nimic.

loading...

Comments are closed.