(video) Noul șef SIS: Toate interceptările apărute în public, au avut temei legal

alexandru esaulenco, noul sef sis, serviciul informatii securitate, majoritate parlamentara, fractiunea pas, dan perciun, partidul maiei sandu, inteceptari telefonice, interceptari ilegale

Alexandru Esaulenco este noul director al Serviciului Informații și Securitate pe un termen de cinci ani. Acesta a fost numit cu puțin timp în urmă de către plenul Parlamentului. Înainte de a fi votat, acesta a declarat că toate înregistrările pe care le-a interceptat SIS-ul și în timpul fostei conduceri, au avut un temei legal.

Deputatul din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, Dan Perciun a adresat o întrebare noului șef al SIS cu privire la interceptările, care foarte des au apărut în mass-media în acești ani. Acesta consideră că numărul interceptărilor e unul foarte mare, întrebând “Ce pași vor fi făcuți pentru a contracara această practică abuzivă, pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță atunci când vorbesc la telefon.”

Esaulenco a răspuns că nu va admite interceptări ilegale, sau interceptări care nu vor avea ca bază hotărâri ale judecătorilor. Acesta însă a asigurat că “toate interceptările care s-au efectuat, inclusiv în perioada conducerii precedente, au fost efectuate în strictă conformitate cu prevederile legale și hotărâri ale judecătorilor.”

Amintim că, comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a dat aviz pozitiv marţi, 25 iunie, unui proiect de hotărâre a legislativului privind numirea lui Alexandr Esaulenco în funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS), ulterior, acesta a fost votat de majoritatea parlamentară, pentru termenul de 5 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share