Alte știri

(video) Noul șef SIS: Toate interceptările apărute în public, au avut temei legal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandru Esaulenco este noul director al Serviciului Informații și Securitate pe un termen de cinci ani. Acesta a fost numit cu puțin timp în urmă de către plenul Parlamentului. Înainte de a fi votat, acesta a declarat că toate înregistrările pe care le-a interceptat SIS-ul și în timpul fostei conduceri, au avut un temei legal.

Deputatul din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, Dan Perciun a adresat o întrebare noului șef al SIS cu privire la interceptările, care foarte des au apărut în mass-media în acești ani. Acesta consideră că numărul interceptărilor e unul foarte mare, întrebând „Ce pași vor fi făcuți pentru a contracara această practică abuzivă, pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță atunci când vorbesc la telefon.”

Esaulenco a răspuns că nu va admite interceptări ilegale, sau interceptări care nu vor avea ca bază hotărâri ale judecătorilor. Acesta însă a asigurat că „toate interceptările care s-au efectuat, inclusiv în perioada conducerii precedente, au fost efectuate în strictă conformitate cu prevederile legale și hotărâri ale judecătorilor.”

Amintim că, comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a dat aviz pozitiv marţi, 25 iunie, unui proiect de hotărâre a legislativului privind numirea lui Alexandr Esaulenco în funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS), ulterior, acesta a fost votat de majoritatea parlamentară, pentru termenul de 5 ani.

loading...

Comments are closed.