Alte știri

VIDEO // Nu s-a văzut din Moldova, dar o putem admira. Imagini SPECTACULOASE cu eclipsa de soare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eclipsa de soare de ieri nu s-a văzut în Moldova, dar a putut fi admirată din America de sud și unele țări africane. Chiar și așa, curioșii care nu au văzut fenomenul în realitatea îl pot admira în secvențe video, transmite Telegraph.md, cu referire la Zugo.md

Fenomenul a început la 15:33, conform orei Moldovei. Faza completă a eclipsei a durat două minute și 10 secunde, timp în care umbra Lunii a acoperit Soarele, iar printre cei care au putut vedea momentul s-au numărat locuitorii din Chile, Argentina, Bolivia, Brazilia, Ecuador, Paraguay, Peru și Uruguay.

O eclipsă de Soare are loc atunci când Luna trece între Pământ și Soare. Satelitul natural al Terrei ascunde în acel moment, parțial sau total, imaginea Soarelui.

Următoarele eclipse de soare se vor produce pe 10 iunie și 4 decembrie 2021. În vara anului viitor fenomenul va fi inelar și se va observa inclusiv din Europa.

 

COVID-19 nu se transmite prin suprafețe. Un studiu al profesorilor americani stabilește care este principala cale de infectare

 

loading...

Comments are closed.