Alte știri

VIDEO // O companie aeriană rusească și-a pus piloții să deseneze „penisuri” pe cer în timpul curselor cu pasageri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania aeriană rusească low-cost Pobeda este răspunzătoare de schimbarea de traseu în formă de falus realizată pe parcusul cursei Moscova-Ekaterinburg, manevra fiind menită să arate susținerea pentru căpitanul echipei naționale de fotbal, implicat într-un scandal sexual, scrie site-ul RBC, citând un raport al autorităților aeronautice din Rusia.

Agenția Federală de Transport Aviatic (Rosaviatsia) a anunțat că zborul Moscova-Ekaterinburg din data de 11 noiembrie, cu 102 pasageri la bord, ar fi putut prezenta un pericol la adresa călătorilor. Compania Pobeda a comunicat atunci că este probabil ca manevra să fi fost efectuată de către echipaj pentru a-și arăta susținerea față de Artyom Dzyuba, informează The Moscow Times, citat de Digi24.

O comisie Rosaviatsia a dat vina pe conducerea companiei Pobeda pentru incident, concluzionând că traseul în formă de penis adoptat a încălcat regulile de siguranță, scrie RBC. Pobeda este o subsidiară a operatorului național Aeroflot.

Rosaviatsia a mai descoperit că Pobeda nu a reușit să obțină o schimbare de traseu asemănătoare pentru o cursă Moscova-Sankt Petersburg, din data de 10 noiembrie. Compania aeriană le-ar fi spus ulterior polițiștilor că aeronava Boeing 737-800 avea nevoie să facă acel ocol pentru a scăpa de o cantitate de kerosen, deoarece nu deține un sistem de eliminare a combustibilului.

Comisia Rosaviatsia ar mai fi anunțat că cele două incidente indică „acțiuni intenționate” ale conducerii companiei Pobeda. Potrivit canalului Baza Telegram, care citează același raport Rosaviatsa, transcrierile din 10 noiembrie ar arăta că piloții i-au mulțumit turnului de control aerian pentru că le-ar fi blocat traseul în formă de falus pe care trebuiau să-l efectueze „împotriva voinței lor”.

Rosaviatsia a mai fi cerut operatorului Aeroflot să verifice conducerea companiei Pobeda, pentru a stabili „dacă este potrivită”.

 

loading...

Comments are closed.